10 kuriozitete që nuk i dini mbi makinat, ka diçka dhe për Shqipërinë…

armir 0

Megjithëse u bënë mbi dy shekuj që kur është shpikur makina e parë, sërish njerëzit nuk dinë shumë informacione rreth tyre.

Ndër më surprizueset janë:

1) Semafori i parë i ka nisur në Angli më 1927.

2) Aksidenti i parë automobilistik ka ndodhur më 1769 dhe kjo makinë ende rezervohet në po të njëjtin vend në gjendjen që ishte pas incidentit.

3) Aksident i parë automobilistik që shkaktoi viktima ndodhi më 1896.

4) Nisur nga bllokimet e trafikut, në Kinë shkuarja në punë me biçikletë është shumë më mirë sesa vajtja me makinë edhe sikur nafta të ishte falas.

5) Makina më e shtrenjtë e prodhuar deri më tani është Bugatti Royale Kellner Coupe Vintage, me çmim 8.7 miljonë $.

6) Koha standarde për të zëvendësuar motorin e makinës ishte 42 sekonda më 1985.

7) Afërsisht përllogaritet se numri i makinave të përdorura në botë është 1 bilion

8) Makina më e sheshtë në botë është me lartësi 19 cm emri dhe quhet Vlatemobail.

9) Kur Hitleri ishte në burg kërkoi një kredi për të blerë një Mercedes.

10) 80% e makinave në Shqipëri janë të tipit Mercedez.