11 jahtet më të shtrenjta.Këto shuma janë cmënduri!

liridona 0

#11Andiamo
Gjatësia: 59.3m (194 ft)
Ndërtues: Benetti (2009)
Çmimi i kërkuar: € 35 milion
Fillimisht i njohur si Lady Lara, Benetti prej 59 metrash u u hodh në shitje në tremujorin e parë të vitit 2009 nga kantieret italiane. Të listuara për shitje në vitin 2015, kur pronari i saj mori në dorëzim Lurssen 91 metra, Lady Lara, jahti u riemërua në Lady Luck dhe u shit në janar të këtij viti. Pronari i saj i ri e ndryshoi emrin e saj në Andiamo.

#10 Dynasty
Gjatësia: 59.3m (194 ft)
Ndërtues: Benetti (2008)
Çmimi i kërkuar: $ 29,5 milion
E hedhur në treg në vitin 2008 si pjesë e linjës shumë të popullarizuar të Benetatit prej 59 metrave të super jahteve, Dinastia, si jahte të tjera në linjë, përmban shumë volum të brendshëm. E vendosur për herë të parë në shitje në 2013 me një çmim prej 36 milion euro, jahti u riparua në 2015 me një ri lyerje të plotë të jahtit.

#9 Lucky Lady
Gjatësia: 62.6m (205 ft)
Ndërtues: Oceanco (2002)
Çmimi i kërkuar: $ 39,7 milion
Dorëzuar fillimisht në 2002 nga Oceanco, kantieri detar hollandez, si Lady Lola, jaht u rikonfirmua në vitin 2005 me shtimin e një helipad të konvertueshëm. Në vitin 2011, jahti ndryshoi pronësinë me një çmim të kërkuar prej 36,8 milionë eurosh, i cili pësoi rikonstruksionin e brendshëm të saj dhe rimodeloi kabinën e saj kryesore.

#8 Turmoil
Gjatësia: 63.84m (209 ft)
Ndërtues: Royal Denship (2006)
Çmimi i kërkuar: $ 48,5 milion
E hedhur në treg në vitin 2006 si byk i Royal Denship 327, jahti 64 metra u pagëzua me emrin Turmoil. Ajo u rendit në shitje më 2012 në një çmim prej 50 milionë dollarë.Në fillim të këtij viti, jahti u shit me një çmim të kërkuar prej $ 48,500,000.

#7 Natita
Gjatësia: 65.99m (216 ft)
Ndërtues: Oceanco (2005)
Çmimi i kërkuar: $ 39,9 milion

E lancuar në vitin 2005 si Dilbar nga Oceanco në Holandë, jahti 66 metra u bë super jahti i parë i zotëruar nga miliarderi rus, Alisher Usmanov. I riemëruar në Ona në vitin 2008 , Lurssen, jahti u vendos në treg dhe u shit në vitin 2010 me një çmim prej 59.9 milionë euro William Kallop.
Në vitin 2014, Kallop huazoi 32 milionë dollarë nga Goldman Sachs kundër Bad Girl dhe Natita. Banka më pas pretendon se pronari pastaj ndaloi shërbimin e kredisë në nëntor 2016 me gati 28 milionë dollarë ende të mbetura. Tre anëtarë të ekuipazhit, përfshirë kapitenin, kohët e fundit morën 90,000 dollarë në pagë nga pronari i një gjykate të Floridës.

#6 Icon
Gjatësia: 67.5m (221 ft)
Ndërtues: Icon (2010)
Çmimi i kërkuar: € 48,5 milion
I pari i ndërtuar nga kantierin holandez, Icon Yachts, në platformën e 62.5 metra, Icon u shit në tetor të këtij viti pasi kaloi mbi një vit në treg në formën e saj plotësisht të përmirësuar.
Fillimisht e listuar për 62,5 milionë euro, jahti iu nënshtrua disa reduktimeve të çmimeve derisa u shit përfundimisht.

#5 Flying Fox
Gjatësia: 74m (242 ft)
Ndërtues: Nobiskrug (2010)
Çmimi i kërkuar: I pazbuluar
Projektuar nga studioja Reymond Langton Design me dizajn bashkëkohor të konceptuar dhe mobiluar nga projektuesi i njohur Mark Berryman, 73,5 metra i ndërtuar në Gjermani nga Nobiskrug ishte njohur më parë si Flying Fox.

#4 Zeus
Gjatësia: 74.5m (244 ft)
Ndërtues: Blom + Voss (1991)
Çmimi i kërkuar: € 47,5 milion
Shumë e diskutueshme kur filloi në vitin 1991, Eco është projektuar nga Martin Francis me kërkesën e sipërmarrësit të medias meksikane Emilio Azcarraga, e njohur kryesisht për mbajtjen e rrjetit televiziv më të madh në Spanjë në SHBA dhe Meksikë.

#3 Northern Star
Gjatësia: 75m (246 ft)
Ndërtues: Lurssen (2009)
Çmimi i kërkuar: € 83 milion
E ndërtuar në vitin 2009 nga Lurssen, ylli i Veriut me vlerë 75 metra ishte jahti i tretë më i madh i shitur këtë vit. Brendësia e super jahtit është projektuar nga Pauline Nunns dhe dizajni i jashtem e dizenjuar nga Espen Oeino.
Northern Star mund të strehojë 12 mysafirë në gjashtë dhoma. Ajo gjithashtu ka hapësirë ​​për deri në 22 persona (ekuipazh) në mënyrë që per çdo nevojë tuaj të pergjgjet personel. Pajisje të mahnitshme të jahteve përfshijnë një palestër, helipad, garazh, platformë noti dhe xhakuzi.

#2 Solandge
Gjatësia: 88.5m (290 ft)
Ndërtuesi: Lurssen (2013)
Çmimi i kërkuar: 155 milionë euro
E hedhur në treg në vitin 2013 nga Lurssen me bazë në Gjermani, Solandge është ndërtuar nën emrin e koduar Project Niki dhe bazuar në një platformë inxhinierie të ngjashme me super jahtin të njohura si 88m Quatroelle ose 87m Ace.

#1 Ulysses
Gjatësia: 107m (351 ft)
Ndërtues: Kleven (2016)
Çmimi i kërkuar: 195 milionë dollarë
Ndërtuar në vitin 2016, Ulysses prej 107 metrash është bërë definicioni më i qartë i një jahti eksplorues, duke përfshirë pishinat,spa e shumë ambiente të tjera. Shitur vetëm disa javë para përfundimit të sezonit nga pronari i saj origjinal, Graeme Hart, ajo u bë jahti më i shtrenjtë deri në 2017 me një çmim të kërkuar prej 195 milionë dollarë.

Lini një Përgjigje