20 fakte interesante për makinat, që mbase nuk i keni ditur

ardita 0

Më poshtë do gjeni 20 faktet më interesante për makinat

1. Rreth 165.000 makina prodhohen çdo ditë.

2. Makina më e shitur e të gjitha kohërave është Toyota Corolla.

3. Ferrari prodhon një maksimum prej 14 makinash në ditë.

4. Megjithëse viti 1886 besohet se është viti i “lindjes” së automjetit modern, matësi i parë i gazit nuk u instalua deri në vitin 1922.

5. Aksidenti i parë me makinë ka ndodhur në vitin 1891 në Ohio.

6. E bardha është ngjyra më e përhapur e makinave.

7.  Shoferët në Amerikë kalojnë mesatarisht 2 javë të jetës së tij/saj të ndalur në dritat e kuqe të semaforëve.

8. Automjeti më i  vjedhur është Honda Accord.

9. Makinat e para nuk kanë patur rrota drejtuese operoheshin me një levë.

10. Ka më shumë makina sesa njerëz në Los Anxhelos.

11. Airbag-u hapet në një shpejtësi prej 30 milisekondash.

12. Në fillim të shek.20 kuajt prodhonin kaq shumë ndotje me jashtëqitjet e tyre, sa që makinat u shikuan si një alternativë “ekologjike”.

13. Një makinë mesatare është 80% e riciklueshme.

14. Mundësitë që të vdesësh në një aksident janë 1 në 5000.

15. Volkswagen zotëron: Bentley, Bugatti, Lamborghini, Audi, Ducati dhe Porsche.

16. Gjysma e makinave të reja në Norvegji janë elektrike ose hibride.

17. Makina e parë e Porsche në vitin 1898 ishte elekrike.

18. Vetëm 18% e amerikanëve mund të ngasin një makinë me kamio manuale.

19. Kur u vendos radio nëpër makina, disa shtete nuk e donin me arsyetimin se mund të shpërqendronte shoferët dhe të shkaktonte aksidente.

20. Për shkak të aksidenteve vdesin rreth 1.25 milion njerëz në vit.