5 arsye se përse Ferrari 599 GTO është një supermakinë e nënvlerësuar

armir 0
  • Ka qenë Ferrari më i shpejtë që kur debutoi

Edhe pse kohët e fundit shumë makina të reja kanë hyrë në treg me motorrat e tyre duke thyer kështu rekorde, 599 GTO mbetet besnik ndaj motorrit të tij. Kjo makinë ka një motorr V12 që ka 661 kuaj fuqi dhe arrin nga 0-100 km/orë për 3.3 sekonda ndërsa shpejtësinë maksimale e ka 335 km/orë.

  • Është më e shpejtë sesa Enzo përgjatë pistës së testeve Fiorano

Modeli 599 GTO është më e shpejtë përgjatë kësaj piste së famshme me një sekondë. Tani për tani, ky model është numri 8 I të gjitha kohrave në Fiorano por që nuk do zgjasë shumë, gjërat lëvizin shumë shpejt te Ferrari.

  • Është shumë më i lehtë sesa modeli 599 GTB

Modeli 599 GTO është e ndërtuar nga fibrat e karbonit dhe I ka eleminuar karakteristikat e tjera eksluzive. Ka system zëri, A/C dhe opsione të tjera por këto të gjitha janë të panevojshme në krahasim me zhurmën që bën motorri dhe ju do të donit më shumë të ulnit dritaren dhe të dëgjino këtë zhurëm sesa të dëgjoni muzikë Brenda.

  • Është një nga tre Ferrarit që mbajnë emblemën e GTO

Të vetmit modele që mbajnë emblemën GTO janë Ferrari 250 GTO 1962 dhe 288 GTO 1984. Një fakt interesant është që modeli 599 GTO është I vetmi që nuk është modifikuar apo kombinuar për të garuar.

  • Vetëm 125 modele janë shiteur në Shtete e Bashkuara të Amerikës

Ky fakt e bën këtë model një nga Ferrarit modern më të rrallë, më shumë të rrallë sesa modeli tjetër i ri F12TDF.

This post is also available in: English