Airbag-u më i ri në treg, ju mbron nga të treja anët

armir 0

Makinat, kamionët dhe SUV-ët janë shumë më të sigurt se kurrë këto ditë, por ka ende njerëz që vdesin në automjetet e tyre në rrugë.

Ndaj kompania Acura ka zhvilluar një lloj të ri të airbag, i cili kryesisht ka për qëllim të zvogëlojë dëmtimet e trurit tek pasagjerët në vendet e para.

Në vend të vetëm një airbag-u i cili mbron vetëm përpara, tashmë kompania ka zhvilluar një të ri, i cili mbron nga ana e pasme, nga ana e majtë dhe ana e djathtë.

Modeli i parë i airbag, Acura TLX, do të dalë në shitje në vjeshtë.

Kompania ka punuar me kompaninë suedeze Autoliv në zhvillimin e airbag.

Ende nuk dihet se në cilat automjete do të përdoren këta airbag.