Amortizatoret e gjenerates se re, zgjidhja perfekte për rruget e Shqiperisë(video)

Mariglen 0

Kompania Clear Motion, e cila ka zyrat në Boston, Amerikë dhe është filjal i MIT, ka zhvilluar një sistem të zgjuar amortizimi. Ky system arrin të identifikojë çrregullimet mbi siperfaqen e rrugës dhe të reagojë në menyrën e duhur për të minimizuar tronditjet. Mund t’ju dukët e pabesueshme por ky produkt ekziston.

Këte shpikje kompania Amerikane e quan “sistem amortizimi të parashikueshem” dhe është projektuar për ta bër udhetimin më të rehatshëm dhe të sigurt. Ky sistem është në fakt përmiresim i sistemit dinamik të amortizmit që disponojnë markat më të mëdhaja të automobilistikes.

Po si funksionon ky sistem? Ai përdor aktivizues motorrik të vëgjel  që nrejnë rroten kur kalon mbi një gung. Praktikisht fsheh gropat ose gungat dukë bëre lëvizje të gomes në kahun e kundert. Gjithashtu çdo rrotë dispononë një akselerometer i cili identifikon probleme te mundshme mbi siperfaqen e rrugës. Kur një gungë ose gropë kuptohet nga sensori atëherë ai i jep urdher motorëve të vëgjel që janë pranë amortizatorëve, të ngrejnë ose të shtyjnë rroten. Ne këte menyrë rrota i përshtatet trajtes së formes që hasë kështu që kalimi mbi te bëhet pa u ndjerë.

Një aftesi tjetër që ka ky sistem ëshë shperndarja e informacionit për gjendjen e rrugës me autoritetet përgjegjëse, për ti vën në djeni për gjëndjen e tyre dhe për të marrë masa regullimi. Po ashtu dhe drejtuesit e tjerë do kenë mundësi ti marrin këto informacione dhe te pergaditen për situaten që do hasinë në rrugë.

Për një gjë jemi te sigurt, në qoftë se Clear Motion do kishte filluar shitjet në Shqiperi, suksesi do ishte mënjëhershem.

Lini një Përgjigje