Kjo nuk është me të vërtetë një problem, por problemi është se ne imagjinojmë se me kalimin e kohës sa më shumë makina elektrike të popullojnë tregun, aq më shumë këto stacione ngarkimi mund të zënë mjaft vend. 

Megjithatë, duket se Apple mund të ketë një ide që mund të adresojë këtë çështje: ngarkimin me valë. 

Në një patentë të zbuluar kohët e fundit, duket se Apple ka dalë me një ide që do të lejojë makinat elektrike të ngarkohen pa tela. 

Kjo do të thotë se në teori, një grup i makinave elektrike mund të parkohen në një vend që ofron tarifim ‘wireless’ dhe të ngarkohen menjëherë.

Gjithashtu do të thotë se është e mundur që parkingjet të vijnë me teknologjinë që lejon makinat elektrike të ngarkohen gjatë parkimit. 

Nuk ka asnjë informatë se kur Apple planifikon të sjell këtë teknologji, veçanërisht pasi kjo është vetëm një patentë dhe është më shumë një ide sesa tregues i një produkti aktual që Apple po zhvillon.

Tingëllon si një ide mjaft premtuese, edhe pse më parë ne kemi parë kompani të tjera të dalin me zgjidhjet e tyre të ngarkimit, të tilla si Toyota, që krijoi një koncept makine elektrike që vjen me panele diellore në çati.