Aston Martin DBS 59 një makinë e rrallë që do të ndërtohet nga Aston Martin

Admin 0

Viti 2019 shënon 60-vjetorin e fitores së makinave Aston Martin në garën 24-orëshe të LaMans. 2 makinat Aston Martin DBR1 arritën që të zinin vendin e parë dhe të dytë duke mundur makinat Ferrari dhe Porsche. Me sa duket për kompaninë Aston Martin kjo është një ngjarje që ja vlen për tu festuar. Kompania në nder të të fitores së arritur në vititn 1959 do të ndërtojë 24 makina Aston Martin DBS 59. Këto makina do të kenë disa elemente të frymëzuara nga modeli DBR1.

Këto makina nga ana mekanike do të jenë identike me modelin DBS Superleggera që do të thotë që do të kenë një motorr me fuqi që arrijnë deri në 715 kuajfuqi dhe një shpejtësi maksimale prej 211 mph.

This post is also available in: English