Audi E-Tron GT, më e fuqishme dhe më e bukur se kurrë! Foto

liridona 0

Audi është tashmë i vendosur për të hyrë në tregun e makinave elektrike me E-Tron SUV dhe E-Tron Sportback (për shkak të vitit 2019), dhe tani kemi një makinë të tretë elektrike për të shtuar në formacionin e tyre: E-Tron GT.

Siç sugjeron emri, E-Tron GT është një makinë e madhe.Te jep pershtypjen e nje udhëtimi te qetë ,vetëm pa tingujt e një motorri të zhurmshëm në mënyrë që të shijoni të gjitha bukuritë natyrore.
Kjo sepse brenda nuk ka kimikate të djegshme. Të gjithë E-Tron GT ka dy motorë elektrikë – një për çdo bosht – duke siguruar fuqi për secilën prej katër rrotave nëpërmjet vektorimit të çift rrotullimit të kontrolluar nga kompjuteri.Te kombinuar, motorët binjak prodhojnë 590 kuaj fuqi dhe një sasi të pakontrolluar çift rrotullues.
Audi nuk na tregoi sa çift rrotullues prodhon. Por si me shumicën e makinave elektrike, ndoshta është shumë.

Zero në 62 m/ore është bërë në 3.5 sekonda, ndërsa 0-124 m/ore është bërë në 12 sekonda. Shpejtësia maksimale është e kufizuar në 149 m/ore, e cila është më e shpejtë se kufiri i shpejtësisë në shumicën e rrugëve publike, kështu që nuk është me të vërtetë një numër kaq i keq.