Autobusi që mund të kthehet në varkë lundruese

armir 0

Ky është HafenCity RiverBus në qytetin e Hamburgut, një autobus amfib i cili mund të lundroj dhe në ujë. Gjat kohës që është në ujë ky autobus nuk drejtohet me timon por me një levë dhe është i pari i këtij lloji në Gjermani.

Gjysma e pjesës së poshtme ka formën e një varke ndërsa pjesa e sipërme ka dizajnin e një autobusi. Shasia e këtij autobusi është ndërtuar me shasinë e MAN duke ofruar kështu guida turistike dhe një eksperiencë të bukur lundrimi në lum.

Sapo ky autobus prek në tokë me rrotat e tij, menjëherë timoni vendoset në punë mbasi më parë rolin e drejtimit të këtij autobusi në ujë e kryente një levë.

This post is also available in: English