Bëni kujdes kriminelë: Policia australiane ka marrë makina të reja.

armir 0

Ju prezantojmë makinat e para të huaja të policisë në rrugët e Queensland. Ato janë Kia Stinger GT S dhe ndoshta nuk do të gjenit makinë më të përshtatshme për këtë punë.

Industria e makinave australiane është zvogëluar vitet e fundit dhe dy nga makinat më të përdorshme Ford Falcon dhe Holden Commodore nuk prodhohen më. Kjo ishte një goditje e madhe për policinë të cilët përdornin këto 2 lloje makinash.

 

Megjithatë Kia e re Stinger GT S është një zëvendësim perfekt. Me 2 motorr V6 turbo ajo arrin në shpejtësinë 62 mph vetëm në 5 sek. Policia e Queensland si fillim ka blerë vetëm 50 makina të tilla por ka në plan që të ketë 200 makina të tilla.

Stinger ka bërë një performancë të shkëlqyer deri tani- tha polici Mike Keating.

This post is also available in: English