BMW M135i është një nga versionet e Serie 1

liridona 0

BMW M135i do të lançojë këtë vit në Shfaqjen e Makinave në Frankfurt, me një motor të ri turbo me katër cilindra, dhe sistem drejtimi me të gjitha gomat aktive. Kjo gjeneratë shënon vdekjen e paraardhësit që fuqizohej me formulën me gjashtë cilindra dhe goma të pasme aktive.

Si i tillë, M135i do të konkurojë Volkswagen Golf R dhe Mercedes-AMG A 45. Imazhet më poshtë tregojnë pamjen e makinës.

Motori i ri i BMW M135i turbo 2.0-litër do të prodhojë 302 kuaj fuqi dhe fuqi rrotulluese 450 Nm, duke rezultuar në 33 kuaj fuqi dhe 50Nm defiçit performance krahasuar me modelin M140i që po ikën.

Megjithatë, falë transmetimit automatik me tetë nivele shpejtësie dhe sistemin all-wheel-drive, BMW premton një përshpejtim më të mirë.

Ndryshe nga M3 e re, struktura AWD e M135i nuk do të ofrojë gjendjen e drejtimit me gomat e pasme aktive.

Disa prej përmirësimeve të shasisë krahasuar me standardin Serie 1 përfshijnë përmirësim të përgjigjes së timonit, diferencial të përditësuar, dhe sistem kontrolli të stabilitetit. Të gjitha këto, BMW deklaron se përmirësojnë kontrollin e trupit të makinës dhe cilësinë e udhëtimit.Ndryshimet në stilin e makinës përfshijnë parakolp dhe prapakolp më agresiv, skaje më të gjera anësore, disqe të ri të rrotave, të cilat janë më të mëdha në dizajnin M-Sport, si dhe një sistem shkarkimi me një difuzor më të thellë.