BMW mund të tërheqi 324,000 makina nga tregu në Europë.

Admin 0

BMW ka njoftuar se do të tërheqi 324,000 makina me motorr nafte nga tregu Europian për shkak të disa zjarreve të ndodhura për shkak të difekteve në motorr në Korenë e Jugut. Ndërmjet muajve janar dhe korrik  27 makina kanë marrë flake në Korenë e Jugut duke bërë që 13 prej tyre të hedhin në gjyq kompaninë. Kompania gjermane i ka kërkuar falje klientëve të dëmtuapor do t’i duhet të tërheq mijëra makina të shitura në mënyrë që të rregullojë problemin. Problemi është identifikuar si një defect në sistemin e qarkullimit të gazrave dhe kjo përfshin disa modele të BMW. Raportet sugjerojnë që kompania gjermane ishte në dijeni që mund të ndodhte një defekt i tillë që në 2016, por vetëm kohët e fundit ka arritur që ta gjejë se çfarë e shkakton problemin.

Qeveria koreane ka njoftuar se do ta hetojë kompaninë nëse ka vepruar me shpejtësinë e duhur në zgjidhjen e problemit. BMW ka tërhequr 103,000 makina në Kore duke përfshirë 42 modele të viteve nga mars 2011 deri nëntor 2016. Gjithashtu kompania mund të gjobitet nga shteti i Koresë së Jugut me një gjobë të majme.

This post is also available in: English