BMW ndalon prodhimin e i8

liridona 0

BMW do të ndërpresë prodhimin e modelit sportiv hibrid plugin i8 në prill të vitit 2020. Ky informacion është mbajtur disi fshehtë në një njoftim për shtyp nga prodhuesit e makinave në modelet e reja të veçanta për i8 dhe i3-elektrike.

BMW njoftoi rastësisht se do të ndërpriste një model të vitit 2010. Kjo ndodhi përsëri me një njoftim të veçantë të BMW i8: “The Ultimate Sophisto Edition”, e cila ka qenë makina sportive hibride më e suksesshme në botë që nga fillimi i tregut në 2014.

Në fillim të 2018, i8 Roadster, versioni i fundit i ri, doli në treg. Edicioni Ultimate Sophisto ndryshon për shkak të ngjyrës, trupit dhe brendësisë.

Do të ketë 200 kopje të i8 Roadster dhe 200 nga i8 Coupé në këtë prodhim të fundit. BMW ende nuk ka shpallur një pasardhës të i8.