Citroën për 100 vjetorin e tij do të paraqesë konceptin elektrik Ami One

ardita 0

Muajin e ardhshëm Citroën do të festojë 100 vjetorin e vet, pasi kompania u themelua në mars të vitit 1919 nga industrialisti francez André-Gustave Citroën.

Kompania thotë  se po përjeton 100 vjet risi dhe guxim të përkushtuar ndaj lirisë së lëvizjes me konceptin e ri Citroën Ami One, i cili do të zbulohet në panairin e makinave në Gjenevë. Koncepti Ami One është përshkruar si “një objekt gjithëpërfshirës” që vendos teknologjinë digjitale në zemër të një përvoje të re të mobilitetit urban, duke ofruar më shumë liri dhe paqe mendore “.

Ky koncept elektrik për shkak të madhësisë së tij është shumë i leht1% për t’u manovruar e parkuar. 

This post is also available in: English