Bosi i kompanisë Linda Jackson doli në publik me një shkrim në Twitter në lidhje me strategjinë e ardhshme të Citroën.

Citroen, i cili po feston 100-vjetorin e tij këtë vit, ka të ngjarë të përqendrohet për një elektrifikimin në vitin e ardhshëm.

Pronarja e kompanisë Linda Jackson njoftoi me shkrim në Twitter se do të bëjë automjete me emetim të ulët dhe të arritshëm për të gjithë.

Kështu, në vitin 2020 Citroen pritet të dalë në treg me gjashtë modele të elektrizuar.

Këtë vit, marka franceze Traditons bëri një prezantim me dy koncepte të bujshme elektrike.

Më parë këtë vit Citroen prezantoi një AMI, një makinë ultra-kompakte elektrike që ka vetëm dy ulëse dhe është projektuar të lëvizë me një shpejtësi prej 45 km/h si një makinë të pastër për qytet.