Çmenduri, Motoçikleta me motorr aeroplani!!!

armir 0

Është aeoroplan? Është motoçikletë? Është pak nga të dyja!

Një e vëretë absolute ekziston për shoferët e F1, që pëlqejnë shumë shpejtësinë.
Ish-garuesi Brazilian i F1 Tarso Marquez ka ndërrmarë të dizenjojë dhe ndërojë një koncept motopiklete modern shkencorë të denjë të fuqizuar nga një motorr aeroplani.

TMC Dumont Concept pa dyshim që është një motor, dhe kjo dallohet fare mire nga dizajni i këtij mjeti.
Një problematikë e këtij motorri është sipërfaqja ku gomat takojnë, pasi ky motorr nuk mund të zbusë goditjet nga sipërfaqja e rrugës dhe dallohet qartë sesi shoferi rri i ulur jo rehat në pjesën e mbrapme të gomës.

Ky koncept morri këtë emërtim nga pioneri dhe heroi kombëtar Alberto Santos-Dumont për kontributet e tij në zhvillimin e aeroplanëve.

This post is also available in: English