Daimler do të blejë qeliza bateri me kosto 23 bilion dollarë

Mariglen 0

Daimler planifikon të blejë qeliza baterish me kosto që arrinë 23 bilion dollaresh. Kjo do të bëhet deri në 2030 dhe synon ti paraprihet kerkesës që do ketë tregu i makinave elektrike në të ardhme.

Kjo kompani është një nga disa kompanit Gjermane që po investojnë te makinat elektrike sepse Bashkimi Europian ka shtrengon rregulloren për makinat me motorr me digje të brendshme.

” Me porositjen masive të qelizave të baterive deri në 2030, po vendosim një gur kilometrik të rëndësishem për elektrifikimin modeleve të ardhshem”, ka deklaruar Wilko Stark, i cili është mbikëqyrës në bordin e Mercedes -Benz Cars i prokurimeve dhe cilësisë se furnizimit.

 

This post is also available in: English