Del në shitje makina e blinduar e Al Capones, ja sa kushton

ardita 0

Al Capone ka qënë njëri nga mafiozët më të njohur në Amerikë dhe ka qënë i famshëm për aktivitetet e tij të jashtëligjshme po gjithashtu edhe për stilin dhe dashurinë e tij për automjetet.

Kompania që merret me  shtiblerjen e makinave ka vendosur në aakand modelin Cadillac Town Sedan i vitit 1928, që ishte pronë e Al Capones. Për shkak se Al Capone e ka ngarë këtë makinë, çmimi i saj në ankand është rreth një milion dollarë. Thuhet se ky Cadillac është njëri nga makinat e para të blinduara dhe si e tillë i ka xhamat e trashë gati një centimetër.

Kjo makinë Cadillac Town Sedan e ka motorin e serisë 341-A, një motorr me kokë LV dhe me sistemin e tërheqjes me rrotat e përparme.

Al Capone e ka blerë këtë makinë nga Emil Denemarck, pastaj ka ndërruar disa pronarë dhe madje ishte në ekpozitë në Muzeun Niagara Falls të automjeteve antike.