Doni ta ngisni këtë makinë? Mund ta bëni këtë gjë edhe në mënyre virtuale!

liridona 0

Faraday Future FF ​​91 elektrike u zbulua në shumë nofulla në CES 2017. Tani që kompania me bazë në Kaliforni, e mbështetur nga Kina, duket se po bën njëfarë progresi drejt këtij qëllimi, Faraday dëshiron t’i kujtojë të gjithë për atë çka kanë pritur. Kështu që nisi një nismë”3D Tour” në faqen e vet të internetit që u lejon klientëve të marrin një shëtitje virtuale me FF 91.

Pjesë e faqes së internetit të Faraday, në funksion shfaqet një version i animuar i FF 91, nuk i lejon shikuesit të shikojë brenda.

FF 91 suporton një paketë baterie prej 130 kilovatësh, dhe në shfaqjen e CES 2017 të makinave, Faraday tha se paketa do të siguronte 378 milje të gamës me pagesë. Fuqia përbëhet nga tre motorë elektrikë që prodhojnë 1,050 kuaj fuqi të kombinuara. Faraday e mëparshme tha se FF 91 do të bënte 0 deri në 60 m/ore në 2.39 sekonda – duke e bërë atë më të shpejtë se shumica e makinave. Një prototip garoi në Pikes Peak International Hill Climb në vitin 2017.
Por pavarsisht këtyre gjërave, çështjet e rënda financiare kanë tronditur Faraday, e cila mbështetet nga miliarderi kinez dhe themeluesi i LeEco Jia Yueting. Prodhuesi i makinave u detyrua të heqë dorë nga planet për një fabrikë të re në Las Vegas, dhe në vend të kësaj është propozuar një fabrikë të vjetër Pirelli gomave në Hanford, Kaliforni.

Pas marrjes së përgjegjësisë si CEO në fund të vitit 2017, Jia siguroi një likujdim financiar prej 2 miliard dollarësh.Kompania ka marrë rezerva që nga fillimi i vitit 2018 dhe do të paguajë një shumë të vogël me gjashtë shifra për makinën.

This post is also available in: English