Doni të thyeni kufinjtë e shpejtësisë por kjo gjë nuk është e lejueshme? Ja disa shtete ku mund të shprehni talentin tuaj!

liridona 0

1.NEVADA

Për fat të keq për shoferët që janë të uritur për shpejtësi,kufijtë e shpejtësisë vendosen në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Megjithatë, ka shtete të caktuara ku mund të lëvizni pak më shpejt. Një shtet i tillë ndodh kështu që të jetë Nevada.Shpejtësia maksimale përgjatë autostradave të caktuara rurale dhe ndërshtetërore në Nevada është 80 milje në orë (mph) ose rreth 120 kilometra në orë (km / h).Sidoqoftë, autostrada të caktuara të tilla si US-95 në jug të SHBA-93 në Nevada Highway 163 ka një kufizim pak më të ulët të shpejtësisë prej 75 m/orë.

2.TEXAS

Teksasi është një shtet tjetër ku është e mundur që ju të ecni shpejtë pa u ndaluar nga policët. Sipas Komisionit të Transportit në Teksas, ndërsa ligji ka vendosur në thelb kufirin e shpejtësisë në një maksimum prej 70 m/orë, ende u lejon atyre të vendosin kufijtë më të lartë të shpejtësisë në pjesë të caktuara të shtetit. Kjo përfshin një limit maksimal të shpejtësisë në 80 m/orë në 85 m/orë përgjatë autostradave të cilat janë “të dizejnuara për të akomoduar atë shpejtësi”.

3.MAQEDONI

Republika e Maqedonisë, ky vend në Ballkan është shtëpia e një numri vendesh interesante, duke përfshirë Kanionin Matka, Kështjellën e Samuelit, Kishën e Shën Gjonit në Kaneo dhe më shumë.Dhe në rast se po planifikoni të merrni me qira një makinë,munt te ecni me shpejtësi sepse policët nuk do tu thonë gjë.Sipas Auto Europe, kufiri i shpejtësisë përgjatë autostradave në këtë vend është 120 km / h. Nga ana tjetër, gjithashtu duhet të vini re se rrugët e hapura kanë një kufizim shumë më të ulët të imponuar prej 80 km / h. Dhe në rast se po lëvizni nëpër qytete ose në qytet, duhet të përmbaheni me limitin e shpejtësisë 50 km / h.

4.GREQI

Pa dyshim, Greqia është një nga destinacionet më popullore për pushime. Pas të gjitha, ky është një vend që ofron shumë pikëpamje piktoreske dhe ushqim të mirë. Përveç kësaj, shpejtësia është e lejuar në Greqi, për aq kohë sa jeni duke i dhënë makinës përgjatë autostradave të saj.Sipas Hire Rhino Car, ju mund të shkoni deri në një shpejtësi prej 120 km / h nëse jeni në autostrada. Nga ana tjetër, nëse e gjeni veten përgjatë rrugëve të hapura greke, kufiri i shpejtësisë pakësohet pak në 110 km / h. Ndërkohë, nëse po lëvizni përgjatë disa “zonave të banuara” në Greqi, mbani parasysh se kufiri i shpejtësisë këtu është 50 km / h i ulët.

5.SUEDI

Suedia është një vend që lehtë ju lejon të ecni me shpejtësi më shumë se vendet e tjera evropiane.Suedia është një vend relativisht i sigurt për shoferët. Prandaj, nuk ka shumë arsye për shqetësim në rrugët. Në fakt, në vitin 2014, The Economist raportoi se ky vend ka shumë pak vdekje nga aksidentet, me vetëm 264 viktima nga aksidentet rrugore në vitin 2013.Kjo mund të jetë arsyeja pse është vendosur të rritet kufiri i shpejtësisë në disa autostrada deri në 120 km / h.Sipas një studimi të kryer nga Instituti Kombëtar i Kërkimeve të Rrugëve dhe Transportit në vitin 2017, kjo rezultoi me një rritje të numrit të plagosurve rëndë në vit. Megjithatë, studimi raportoi gjithashtu se nuk kishte “asnjë ndryshim të rëndësishëm për numrin e vdekjeve”.

6.LITUANI

Në Lituani, duhet të jeni të paktën 18 vjeç dhe të dini ti jepni makinës nga ana e djathtë. Përndryshe, mund të gjesh veten në shumë probleme.Kur është fjala për shpejtesi, autostradat lituaneze janë të dizajnuara praktikisht për këtë. Në fakt, sipas website TrueLithuania.com, kufiri i shpejtësisë në disa autostrada me katër korsi në këtë vend është 130 km / h. Megjithatë, ky limit është i vlefshëm vetëm nëse jeni duke vozitur rreth muajve të verës. Gjatë dimrit, kufiri i shpejtësisë ulet ndjeshëm në 110 km /h.