Drita që bejnë më shumë sesa të ndriçojnë, shikoni se çfarë risie ka sjell VW

Mariglen 0

Pyetja që kanë bër enxhinjeret e Volkswagen ka qenë shumë e thjeshtë: Si mund të përdorim ndriçuesit për të ofruar më shumë siguri dhe rrjedhimisht më shumë informacion për shoferet e tjerë.

Për ti dhënë përgjigje pyetjes se tyre ato përdoren teknologjin LED dhe me programimin e duhur e arriten qellimin.

Ky sistem interaktiv ndriçimi ka mundësin të  shfaqe sinjale të ndryshme në pjesen e dritave dhe gjithashtu të projektojë në autostrad. Kjo e fundit nënkupton projektimin e vijave për ti treguar makinës pasardhëse që përpara ka rrezik, ose që është afruar shumë, ose të shfaqe vijzime ku të tregojë gjerësin e vetë makinës.

Këto janë disa nga funksionet që mund të kenë keto drita LED interaktive por shumëllojshmeria e tyre mund të rritet edhe më tëj.

Ky zhvillim u vjenë në ndihmë shumë dhe makinave me vetëdrejtim duke rritur më shumë sigurin e tyre dhe të pjesëmarrësit e tjerë në qarkullim.

This post is also available in: English