Dubai mer vendimin e çuditshëm, heq nga qarkullimi makinat me naftë

armir 0

Dubai është një nga vendet më të bukur në botë i ndërtuar falë fitimeve të siguruar nga nafta. Dhe pse është një nga vendet më naftëmbajtës në botë, autoritetet e tij kanë vendosur të heqin nga qarkullimi të gjitha mjetet që punojnë me naftë.

Autoriteti i Elektricitetit dhe Ujit në këtë qytet synon që të ketë 32 mijë makina elektrike deri në vitin 2020. Për këtë arsye, ka hartuar një strategji për të nxitur kalimin në motorë elektrikë që funksionojnë me bateri. Për të mbështetur këtë politikë, do të përjashtohen nga tarifat e autostradave apo taksave të regjistrimit të gjitha këto mjete.

Vendet e lindjes së Mesme, të cilët janë prodhues të naftës, po kalojnë drejt burimeve të rinovueshme të energjisë, si mënyra më e mirë për të reduktuar përdorimin e brendshëm të naftës dhe për të ruajtur më shumë për eksporte.