E pabesueshme! Ja çfarë zbuloi studimi i Volkswagen rreth shoferëve të furgonëve të mallrave

Admin 0

Një studim i ri u krye nga Volkswagen Commercial Vehicles vitin e kaluar rreth furgonëve të cilët përdoreshin për të mbajtur mallra me peshë të madhe. Sipas këtij studimi shumica e këtyre furgonëve mbajn mallra me peshë rreth gjysmë toni çdo ditë. Sipas testimeve të kryera tek furgonët, një furgon që mban gjysmë toni mallra duhet të frenojë rreth 5 metra larg makinës përpara nëse eshtë duke ecur me një shpejtësi prej 97 km/h.

Gjithashtu përveç testimeve të bëra ky studim përfshiu dhe një sondazh duke përfshirë shoferët e këtyre furgonëve. Sipas statisitkave të këtij sondazhi më shumë se gjysma e shoferëve nuk arrinin ta llogarisnin saktë distancën se kur duhet të nisnin të frenonin dhe vetëm 17% e shoferëve u përgjigjën saktë sipas rregullave të kodit rrugor.

This post is also available in: English