E pabesueshme! Shkencëtari iranian prodhon automjetin që punon me ujë

ardita 0

Në një video të publikuar në Youtube, iraniani Alaeddin Qassemi pretendon se ka bërë një shpikje të re, një veturë që funksionon vetëm me ujë.

Shkencëtari thotë se makina është në gjendje të mbajë 60 litra ujë dhe mund të udhëtojë  900 km për 10 orë. Fuqia vjen pasi H2O është e ndarë midis hidrogjenit dhe oksigjenit, të cilat reagojnë kimikisht për të prodhuar energji.

Sipas shpikësit, motori i veturës prodhon avujt e ujit duke shkaktuar zero ndotje të ajrit. Në video, shkencëtari shfaqet duke pirë ujë, për të treguar  se bëhet fjalë për një shpikje të vërtetë dhe më pas furnizon makinën e tij.

Për më tepër detaje ndiqni videon më poshtë:

This post is also available in: English