E pabesueshme! Volvo sjell kamionin elektrik autonom

ardita 0

Ky është koncepti i Volvo-s, një kamion elektrik pa shofer, i cili quhet “Vera”. Volvo thotë se ideja është që “Vera” të monitorohet nga një shërbim bazuar në ‘cloud’, duke qënë elektrike mirëmbajtja e saj do të jetë minimale dhe vonesat e vetme që mund të bëjë janë ato për rimbushje.

Sipas zëvendës presidentit, Mikael Karlsson, “Vera është ende në zhvillim, pasi akoma duhet të ndërmerren disa hapa për të siguruar askpektet e sigurisë dhe më pas mund të ofrojmë një eksperiencë të mahnitshme për klientët tanë”.

Kamioni elektrik autonom ka një motor 185kW dhe ajo gjithashtu do të tërheqë një rimorkio standarde me ngarkesë deri në 32 ton.

 

This post is also available in: English