Eshtë i interesuar dikush të blej këtë Mercedes AMG CLK GTR?

liridona 0

Ka disa makina jashtëzakonisht të veçanta për ankand në muajin e ardhshëm në Pebble Beach Concours.

Makina si Ford GT40 që përfundoi i treti në Le Mans në vitin 1966 (si pjesë e historisë 1-2-3 të Ford-it) dhe një Ferrari 250 GTO që mund të bëhet vetëm makina më e shtrenjtë e shitur ndonjëherë në ankand. Dhe natyrisht ka disa makina më moderne. Ky Mercedes AMG CLK GTR, për shembull.

CLK GTR është projektuar për të konkurruar në kampionatin FIA GT së bashku me Porsche 911 GT1 dhe McLaren F1 GTR.

Por për t’u kualifikuar për serinë e atëhershme, prodhuesit duhej të ndërtonin dhe të shesin 25 shembuj rrugorë të makinave të tyre. Shitur fillimisht në Gjermani, pastaj janë eksportuar në Hong Kong në 2005, në ditët e sotme ai jeton në SHBA. Përkundër tre pronarëve të saj, ajo mbulon më pak se 1.500 km.

This post is also available in: English