A është më qëndrueshme makina në rrugë nëse gomat janë më të gjera?

ardita 0

A i japin më shumë kontroll makinës gomat më të gjera? Përgjigja logjike është po, aq më e madhe goma – aq më shumë kontakt me sipërfaqen. Por, në fakt nuk është aq e thjeshtë.

Me këtë në mendje, Benson bëri një test të gjerë duke përdorur goma me gjerësi të ndryshme në një BMW 3 Series.

Madhësitë e gomave në test janë 225, 255 dhe 285 e të gjera 19 inç. Çdo gomë ka një profil paksa të ndryshëm, kështu që madhësitë finale janë 225/40 R19, 255/35 R19 dhe 285/30 R19.

Hedhini një sy testimit të tij në videon e mëposhtme:

This post is also available in: English