Evolucioni i Audi A8 nga viti 1994-2018

ardita 0

Audi AG është një kompani gjermane që merret me prodhimin, projektimin dhe ndërtimin e makinave dhe motoçikletave. Audi është pjesëtar i grupit Volkswagen dhe bazën e saj e ka në Bavari, Gjermani. Automjetet e markës Audi prodhohen në 9 fabrika që ndodhen në mbarë botën.

Emrin Audi e mori nga zbuluesi, August Horch. “Horch” do të thotë të dëgjosh e që në gjuhën latine përkthehet AUDI. Kater rrathët që janë në logon e Audit prezantojnë 4 kompanitë e automobilave që janë bashkuar për te krijuar një kompani të vetme,e cila në ditët e sotme quhet AUDI AG.

Moto e Audi-t është Advancement through Technology që do të thotë përparim përmes teknologjisë. Kohët e fundit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ky slogan është ndryshuar dhe është bërë Truth in Engineering, që do të thotë e vërteta në inxhinieri. Audi bën pjesë në German Big 3, prodhuesit e makinave luksoze, me BMW dhe Me BMW dhe Mercedes-Benz që kanë shitjen më të madhe të makinave luksoze në botë. 

https://www.youtube.com/watch?v=5AoBAHS-ses

This post is also available in: English