Evolucioni i Lamborghinit nga viti 1963-2018

ardita 0

Automobili Lamborghini S.p.A është një markë italiane që prodhon makina luksoze sportive dhe makina SUV.

Ferruccio Lamborghini e themeloi kompaninë në vitin 1963 dhe ka konkurruar marka shumë te fuqishme si Ferrari etj. Lamborghini ka ndërtuar motorin e parë V12 në vitin 1966, të vendosur në super veturën e saj Miura.

Lamborghini u rrit me shpejtësi gjatë dekadës së parë të tij, por gjatë vitit 1973 shitjet patën një rënie për shkak të krizës së naftës. Pronësia e firmës ka ndryshuar tri herë pas vitit 1973, në vitin 1978 pati edhe një falimentim të saj. Korporata amerikane Chrysler e mori kontrollin e Lamborghinit në vitin 1987 dhe e shiti atë një grupi investitorësh malazez të quajtur Mycom Setdco dhe grupit indonesian V’Power në vitin 1994.

Në vitin 1998, Mycom Setdco dhe V’Power ia shitën kompaninë Lamborghini,  Volkswagen Group. 

Le të shikojmë se si kanë ndryshuar makinat Lamborghini me kalimin e viteve:

https://www.youtube.com/watch?v=pJQFxqseQ5o

This post is also available in: English