Evolucioni i makinës Mercedes-Benz nga 1886-2018 (Video)

ardita 0

Mercedes-Benz është një nga markat më të mirënjohura të makinave në botë, dhe është marka më e vjetër e makinave në botë. Karl Benz ka krijuar makinën “Benz Patent Motorwagen” e cila ishte makina e parë e prodhuar me benzinë në vitin 1886 në Mannheim, Gjermani. Makina e parë Mercedes u tregëtua për herë të parë në vitin 1901 nga Daimler-Motoren-Gesellschaft.

Makinat e para Mercedes-Benz u prodhuan në vitin 1926, me shkrirjen e kompanive të Karl Benz dhe Gottlieb Daimler duke  krijuar kompaninë Daimler-Benz. Gjatë viteve 1930, Mercedes-Benz prodhoi modelin 770, e cila u bë shumë e famshme gjatë periudhës së Gjermanise Naziste. Adolf Hitleri njihet se ka drejtuar shume makina të tilla gjatë kohës së tij në pushtet, me xhama antiplumb.
Shikoni më poshtë zhvillimin e makinës Mercedes-Benz ndër vite:

https://www.youtube.com/watch?v=EeJh4H1QnPY

Lini një Përgjigje