Evolucioni i Volkswagen Golf nga viti 1974-2018

ardita 0

Volkswagen Golf është një makinë kompakte e prodhuar nga kompania gjermane Volkswagen në vitin 1974. Eshtë shitur anembanë botës, SHBA, Kanada, Meksikë etj. 

Golf-i është modeli më i shitur i Volkswagen, ai ka fituar shumë çmime gjatë gjithë historisë së saj. Ka fituar 2 here çmimin “Makina e Vitit” në vitin 2009 me Volkwagen Golf Mk6 dhe në vitin 2013 me Volkswagen Golf Mk7.

Golf ka qënë disa herë pjesë e listës “Car and Driver” ku përfshiheshin 10 makinat më të mira. Makina Golf Mk 7 ka fituar në vitin 2015 çmimin e “Motor Trend” si makina më e mirë e vitit dhe në 1985 ka fituar të njëjtin çmim me modelin Mk1 GTI etj.

Le të shikojmë se si kanë ndryshuar makinat Volkswagen Golf me kalimin e viteve:

https://www.youtube.com/watch?v=-8nM_Bq_Cp4

This post is also available in: English