Ferrari 250 GTO, tashmë me një çmim marramëndës!

liridona 0

Dhjete minuta. Dhjete minuta. Tre koleksionistë kanë folur gati dhjetë minuta – duke bërë të mundur fitime në milionë dollarë.

Çmimi përfundimtar? 48.4 milion dollarë pas taksave, duke e bërë këtë Ferrari të vogël një histori të madhe. Tani bëhet makina më e shtrenjtë e shitur ndonjëherë në ankand publik.

Gati pesëdhjetë milion për një makinë të vjetër të ndërtuar në vitet 1960.U testua nga kampioni i botës F1 Phil Hill për Targo Florio të vitit 1962. Ajo fitoi atje dy herë gjatë dy viteve. Dhe mori kampionatin kombëtar italian të GT në vitin 1962.

Sot, ajo u shit me motorin e saj origjinal. “Udhëtimi im me 250 GTO ka mbaruar,” tha Gregory Whitten. “Por unë jam i ngazëllyer për të parë se si kjo makinë fantastike do të “shijohet” nga pronari i ri.”

This post is also available in: English