Ferrari elektrik nuk vjen para vitit 2025!

liridona 0
Ferrari planifikon të pajisë rreth 20 për qind të makinave të saj me disqe hibride deri në vitin 2022.
 
Prodhuesi italian i makinave sportive Ferrari kërkon më shumë kohë nga sa pritej për të dalë me një makinë elektrike në rrugë.
 
“Teknologjia e baterive nuk është ende atje ku duhet të jetë”, tha CEO i kompanisë Louis Camilleri, të enjten në fabrikën e Ferrarit.
 
Ende ka probleme domethënëse me shpejtësinë e ngarkimit. Prandaj, një Ferrari thjesht me bateri nuk do të jetë i disponueshëm përpara vitit 2025, u tha Camilleri gazetarëve.
 
Deri atëherë, ajo do të mbetet me automjete hibride.
 
Italianët lançuan SF90 Stradale në fillim të këtij viti, i cili ndërthur një motor 780 HP turbo me tre motorë elektrikë që shtojnë 220 HP.
 
Ferrari fillimisht kishte perspektivën e një makine elektrike të pastër pas vitit 2022.
 
Analistët nuk e kishin pritur këtë para vitit 2023 dhe së fundmi kishin dyshuar edhe në këtë datë.
 
Ferrari planifikon të pajisë rreth 20 për qind të makinave të saj me disqe hibride deri në vitin 2022.
 
Inxhinierët po eksperimentojnë gjithashtu me hidrogjen dhe biokarburantet si alternativa tjera.
 
“Ne po shohim mjete lëvizëse të ndryshme dhe po mundohemi të shohim se çfarë do të ishte më efikase dhe më efektive në të ardhmen për sa i përket vizionit tonë për makinat Ferrari”, tha Camilleri.