Fiat dhe Peugeot drejt shkrirjes në një kompani

liridona 0

Të dy grupet thanë në deklarata të ndara të Mërkurën se po zhvillonin diskutime që synonin krijimin e një prej prodhuesve kryesorë të botës.

Fiat Chrysler dhe pronari i Peugeot PSA janë në bisedime për një bashkim të mundshëm që mund të krijojë një gjigant me vlerë 50 miliardë dollarë, i cili do të jetë në pozicion më të mirë për të trajtuar një mori sfidash të kushtueshme teknologjike dhe rregullatore që përballen me industrinë globale të automjeteve.

Të dy grupet thanë në deklarata të ndara të Mërkurën se po zhvillonin diskutime që synonin krijimin e një prej prodhuesve kryesorë të botës.

Aksionet e renditura në Milano të Fiat Chrysler regjistruan një rritje me 10% të Mërkurën, pasi përfunduan më shumë se 7.5% të martën në New York. Pjesa e Peugeot u rrit më shumë se 6% për të arritur vlerën më të lartë në më shumë se 11 vjet.

Megjithatë, nëse një kombinim i Peugeot dhe FCA arrin të tejkalojë pengesat politike, financiare dhe qeverisëse, ndërmarrja e re do të përballet ende me sfida thelbësore.

Prodhuesit global të automjeteve po përballen me një ngadalësim të kërkesës që përkon me ndryshimet më dramatike të teknologjisë në një shekull.