Ford-100: histori, bukuri dhe performancë

Mariglen 0

Që kur Ford-i prodhoi makinën e parë me rimorkio F-Series, shumë gjëra kanë ndryshuar. Edhe pse kanë kaluar dekada dhe dekada, këto “monumente” automobilistike kanë ende diçka të veçantë që të tërheq akoma tek gjeneratat e mëparshme.

Nën bojën e hollë është një shasi emblematike, motori, amortizimi, sistemi i frenave, gomat, rrotat dhe paketa elektronike e cila bën të mundur lidhjen me shekullin e 21.Nën shasin TCI, është një Ford Performance Boss 302 me një motor V-8 . Ka 5 marrsha dhe mund të prodhojë 345 kuajfuqi. Disqet e gomave janë dukshëm moderne por që i sthon bukurin dizajnit të vjetër të makinës. Gjithashtu mund të vihet re lartësia nga toka e cila është shumë e ulët dhe me siguri nuk mund të lëvizë në terren tjetër përveçse asfaltit.

Në brendësi, timoni është ai që i ruan antikitetin dhe veshja e lëkurës në çdo cep. Fordi F-100 kombinon performacën, historinë, bukurinë si dhe teknologjinë, me pak fjalë është i çmuar.

 

This post is also available in: English