Ford kërkon kthimin e mbi 874 mijë makinave nga tregu në Amerikën Veriore, arsyeja është se kanë probleme me…

ardita 0

Ford do të tërheqë nga tregu më shumë se 874 mijë makina, kjo për shkak të rrezikut nga zjarri që mund të krijohet nga bllokimi i sistemit të ngrohjes së motorit.

Kompania më e madhe e automobilave në SHBA thotë se tërheqja e makinave përfshin ato të vitit 2015-2019 Ford F-150, si dhe ato të vitit 2017-2019 që përfshijnë modelet Ford F-250 Super Duty, F-350 Super Duty, F-450 Super Duty, dhe F-550 Super Duty.

Fordi bën të ditur se uji dhe kontaminuesit mund të futen në kabllon e bllokut të sistemit të ngrohjes, duke krijuar korrozion dhe dëmtime të tjera, e potencialisht edhe zjarrin. Në Kanada deri më tani janë raportuar 3 raste të tilla. Në SHBA do të tërhiqen rreth 410 mijë makina ndërsa në Kanada rreth 464 mijë