Ford nis prodhimin e kamionëve elektrikë për DHL

Admin 0

Ford ka nisur prodhimin e komianëve elektrikë për DHL në fabrikën e saj në Këln në Gjermani. Kamioni i cili do të njihet me emrin StreetScooter WORK XL do të ketë një motorr të ngjashëm me atë të një Ford Transit por vetëm se ky motorr do të jetë elektrik dhe do të furnizohet nga bateritë. Diazjni i kamionit do të bëhet sipas kërkesave të Deutsche Post DHL Group. Mund të jetë çështje kohe derisa ky kamion të jetë një nga më të kërkuarit në Gjermani.

 

Ky kamion do të përdoret nga Deutsche Post DHL për të dorëzuar ngarkesa brenda territorit gjerman. Gjithashtu posta gjermane po mendon që t’ja ofrojë këtë kamoin edhe palëve të treta të interesuar.

This post is also available in: English