‘Gator Getter’, makineria e cila pastron mbetjet në autostrada (Video)

armir 0

Kjo që shihni është një makineri e cila largon apo pastron mbetje të tilla si copa makinash apo plehërat nga autostradat.
Makineria e quajtur ‘Gator Getter’ mund të pastrojë mbetjet edhe duke ecur në autostradë me një shpejtësi prej 90km/orë.
Në pjesën e përparme të kamionit vendoset një paisje e cila i gllabëron mbeturinat nga asfalti.

Normalisht, Departamenti përgjegjës për pastrimin e rrugëve duhet ti mbylli autostradat në mënyrë që punotorët ta pastrojnë sepse është shumë e rrezikshme për ata dhe mund të bëhen burime aksidenti por kjo makineri këtë proçes mund ta bëjë pa problem fare duke ecur paralel me makinat e tjera.