Gjërat që bëjmë kur jemi në makinë dhe që nuk duhet absolutisht ti bëjmë!

liridona 0

1. Te kendosh së bashku me radion e makinës.
Kjo është në të vërtetë një ide shumë e keqe. Nëse i kushtoni vëmendje, do të merrni shumë emocione nga muzika.
Për këtë arsye, nuk këshillohet të këndoni së bashku, duke pasur parasysh gjithashtu se ne notat me të larta dhe të ulëta, ju tentoni t’i mbyllni sytë. Kjo eshte nje pakujdesi qe mund tju kushtoj jeten.

2. Vendosja e kufjeve gjatë vozitjes.
Një ide tjetër e keqe është që të perdorni kufje gjatë dhenies se makines. Ju nuk mund të dëgjoni dhe gjithashtu ka njerëz që tentojnë të ndihen të përgjumur gjatë dëgjimit të muzikës përmes kufjeve.Nje tjeter ide e keqe.

3. Mbajtja e takave të larta
Për të gjitha gratë që janë të gatshme të shkojne në një parti të veshur me taka të lartë, këshillohet të mbash një palë te sheshta në makine.Jane shume te parehatshme gjate dhenies se makines.

4. Fjetja pranë shoferit
Nuk eshte ide e mire te flesh gjume,sidomose ne udhetime te gjata sepse duhet te mbani zgjuar shoferin.


5. Te cosh sms ose duke folur në telefon gjatë ngasjes
Ky është një rregull i përgjithshëm që duhet të ndjekim të gjithë. Asnjë telefonate ose sms gjatë dhenies se makines! Kjo mund të shkaktojë probleme, sepse mund të devijojë vëmendjen e shoferit dhe të çojë në një aksident.

6. Makina nuk duhet të jetë dhoma juaj e ndërrimit.
Disa njerëz që janë në një nxitim shpesh planifikojnë të ndryshojnë rrobat e tyre në makinë nderkohe qe i japin asaj. Kjo është shumë e rrezikshme.

7. Dashuria për kafshët shtëpiake
Ekziston një probabilitet i lartë që prania e një kafshë në veturë mund t’ju hutoje nga drejtimi i sigurt. Pets janë të paparashikueshme dhe nuk është e këshillueshme që t’i marrin ato gjatë udhetimit me makine.

8. Ti japesh makines me gjunjët ose bërryla
Ndonjëherë ju keni ne mëngjes në dorën tuaj një libër që po lexoni dhe thjesht nuk mund të hiqni dorë, edhe kur jeni duke i dhene makines.Është e domosdoshme që të mos përdorni asgjë tjetër përveç dy duarve tuaja për ti dhene makines.

9. Leximi dhe ngasja
Siç u tha më lart, leximi gjatë dhenies së një makine mund të jetë shumë i rrezikshëm.Nuk ka asgjë të keqe me pritjen derisa të arrini destinacionin tuaj për të filluar leximin përsëri.