Hennessey konfirmon se nuk do të prodhojë një version tërësisht elektrik të Venom F5

ardita 0

Po fillon një epokë e re e supermakinave elektrike, të drejtuar nga Rimac C_Two dhe Pininfarina PF0. Të dy makinat do të ‘mburren’ me performancën e jashtëzakonshme duhet prodhuar rreth 2000 kuaj fuqi.

Hennessey Performance nga ana tjetër nuk ka plane për elektrifikimin e makinave të saj. “Nëse të gjithë po shkojnë në një drejtim, më pëlqen të shkoj në drejtimin e kundërt”, tha John Hennessey për Top Gear. Për të qenë i drejtë, Venom F5 nuk ka nevojë për elektrifikim për të rritur performancën.

Në fakt, Venom F5 nuk ka nevojë për elektrifikim për të rritur performancën. Motori twin-turbo V8, 7.6 litërsh tashmë prodhon 1600 kuaj fuqi dhe Hennessey thotë se motori është testuar në më shumë se 2,000 kuaj fuqi.

Shifra përfundimtare e fuqisë që do të prodhojë F5 do të zbulohet “në kohën e duhur”. Hennessey po planifikon të ndërtojë prototipet e para të supermakinës së saj në qershor përpara se të zbulimit të versionin e prodhimit për klientët në gusht në Pebble Beach.

Megjithate, makina përfundimtare e prodhimit nuk do të zbulohet publikisht deri në vitin 2020. Para kësaj, Hennessey do të testojë F5 me shpejtësi më të larta nga shtatori i këtij viti. Janë duke u prodhuar vetëm 24 shembuj, secila prej të cilave do të kushton 1.6 milionë dollarë, por vetëm disa janë ende në dispozicion.

 

 

This post is also available in: English