Hidhini një sy kësaj TVR Griffith. Madheshtore apo jo?

liridona 0

TVR Griffith duket madhështor. Zhurma që rrjedh nga ato tuba të daljes anësore është një mrekulli më vete.

Tingujt kanë qënë një nga shtyllat në të cilat u ndërtua TVR. Dy të tjerët ishin se makinat e saj duhet të duken të mira dhe të jenë të forta.
Në krahasim me Aston Martin Vantage, ju e dini që TVR është një formë më e thjeshtë dhe me më pak nuanca. Ajo nuk eshte aq e gjere sa Aston Martin Vantage,por eshtë 50 mm më e gjerë sesa kërkohet nga Gordon Murray. “Kjo ishte një luftë e madhe me Gordon sepse ai i pëlqen makinat kompakte”, thotë shefi ekzekutiv Les Edgar.
“Ironikisht, ne mund të kemi një racer GT të gatshëm para se të mund të kemi makinën e parë të rrugës, dhe nëse jeni prodhues i një makine sportive dhe jo në gara me qëndrueshmëri, çfarë po prisni akoma? Sepse kjo është provë përfundimtare. ”

Plani kryesor është që TVR të shesë 2,000 makina në vit. Fillimisht gjysma në Britani të Madhe, gjysma në Evropë, por me qëllimin qe te shkoj përtej ktyre kufijve. “Kjo ishte një nga arsyet për zgjedhjen e këtij motorri të veçantë,” komenton Edgar, “sepse është i homologuar për emisionet kaliforniane”.

TVR do të ndërtohet në një objekt të ri në Ebbw Vale në Uells të Jugut, i dhënë me qira firmës nga qeveria e Uellsit, e cila jo vetëm që ka blerë një aksion prej tre për qind në TVR për 500,000 sterlina,. Aktualisht fabrika është e zbrazët – TVR merr përsipër ndërtesën 200,000 sq ft në fund të gushtit për të filluar fitimin. “Herë pas here, kemi kohë për të rafinuar detajet, hapjet e derës dhe kështu me radhë, shumë gjëra. Dhe pastaj dërgesat e para janë planifikuar për fillim të vitit 2019.

[Best_Wordpress_Gallery id=”143″ gal_title=”TVR”]

This post is also available in: English