Indonesia është duke konsideruar mundësinë e heqjes së taksës për jahtet.

Mariglen 0

Nëse Indonesia heq taksën e mallrave të luksit kjo mund të çojë në një zhvillim të madh të turizmit dhe jahteve. Qeveria indoneziane është duke menduar heqjen e taksës në mënyrë që t’i jape turizmit një zhvillim të madh. Kjo lëvizje mund të shtojë numrin e turistëve që vizitojnë vendin me anije dhe me jahte luksoze. Sipas disa parashikimeve vendi mund të fitojë nga turizmi nga 160,000£ tani në 160 milion£ nëse hiqet taksa.

Pavarësisht këtyre vështirësive shumë nga jahtet më të mëdha dhe luksozë e kanë vizituar vendin. Kjo nuk është hera e parë që shteti indonezian heq taskën e luksit në mënyrë që të zhvillojë ekoniminë. Në 2015 shteti hoqi taksën për një sërë pajisjesh shtëpiake si dhe për rrobat orgjinale të firmave të mënyrë që të shtonte konsumin dhe të kishte rritje ekonomike.

This post is also available in: English