Isetta Microcar e ditëve moderne deri tani ka marrë më shumë se 6500 porosi

armir 0

Micro Mobility Systems Ltd, një kompani e krijuar nga vëllezërit Zvicerian Oliver dhe Merlin Ouboter por edhe nga babai i tyre Win, për herë të parë ka zbuluar konceptin e mikro makinës së saj elektrike në Geneva Auto Show rreth 2 vjet më parë.

Kërkimet e tyre për krijimin e një makine me hapësirë të vogël dhe miqësore ndaj mjedisit rezultoi në krijimin e një makine e cila mesataren e saj e ka që mund të mbajë 1.22 njerëz dhe me të mund të udhëtosh thjeshtësisht 35.5 km në ditë. Ata hamendësuan që makina ideale mund të ishte një përzierje midis një motorri si puna ikonikut BMW Isetta Bubble Car i vitit 1950.

Koncepti i kësaj makine tërhoqi shumë vëmendje në Xhenevë dhe tani ata kanë konfirmuar se Microlino do të fillojë të prodhohet gjatë gjysmës së dytë të vitit 2018. Ndërsa dy prototipet e para janë ndërtuar në Kinë, vëllezërit kanë krijuar parneritet me prodhuesin Italian Tazzari për të prodhuar mbi 5000 makina në vit duke filluar me një shifër modeste prej 100 copësh në vitin 2018.

This post is also available in: English