Ja çfarë i ndodh makinës kur goditni ‘policët e shtrirë’ me shpejtësi të lartë

ardita 0

Rrugët janë ‘mbushur’ me pengesa rrugore që njihen si “polici i shtrirë”.

Kjo bëhet për të shtyrë shoferët që të ulin shpejtësinë e makinës në zonat urbane.

E kjo dukuri është në të gjithë botën. Disa ‘youtuber’ të kanalit ‘Warped perception channel’ kanë filmuar makinën e tyre duke kaluar mbi ‘policë të shtrirë’ me shpejtësi të mëdha, për të zbuluar se a i shkaktohen dëme makinës.

Youtuberët këtë e kanë provuar në rrugët e Los Angelosit.

Gjatë testimeve të tyre, ka dal që nëse shoferët i vërejnë pengesat në minutën e fundit dhe frenojnë, pësojnë më shumë dëme në amortizator se sa ata që nuk frenojnë në momentin e fundit.

Për më shumë shikoni dëmet të cilat shkaktohen nëse i kaloni pengesat rrugore me shpejtësi të mëdha: