Ja cilat janë kompanitë që kanë hequr dorë nga prodhimi i makinave me naftë

ardita 0

Nafta zinte një pjesë shumë të rëndësishme në industrinë e automobilizmit por skandalet e fundit për emetimin e gazeve nga makinat me naftë kanë bërë që shumë kompani të mendojnë largimin e plote të këtij karburanti.

Me rënien e shitjeve sidomos në Evropë dhe me rregulloret e reja që po vihen në fuqi për të zvogëluar përdorimin e tyre, kompanitë kanë njoftuar se do ta heqin dieselin nga automjetet e tyre. 

Deri më tani, këto janë 13-të kompanitë që kanë njoftuar ndalimin e prodhimit të makinave me naftë:

1. Porsche


2. Fiat

3. Alfa Romeo


4. Lexus


5. Maserati


6. Mitsubishi

7. Nissan

8. Polestar


9. Smart

10. Suzuki


11. Toyota


12. Volvo


13. Jeep