Ja cilat janë makinat më të shitura në botë deri më tani

ardita 0

Është e lehtë të mendosh se vendi ku jeton është qendra e universit, por bota është e rrumbullakët dhe shitjet janë globale.

Në të njëjtën kohë ka edhe modele që nuk arrijnë dot të futen në treg, por siç do të shohim në listën e mëposhtme, makinat që ndodhen në dhjetëshen kryesore priren të shiten shumë anembanë botës. Megjithatë ka disa përjashtime dhe kjo është listë shënon pjesën e parë të këtij viti.

Renditja e mëposhtme është bërë nga ‘Global Auto Database’.

1. Toyota Corolla – nga fillimi i vitit deri në muajin Maj janë shitur rreth 282.637 makina

2. Ford F-Series – nga fillimi i vitit deri në muajin Maj janë shitur rreth 252.013 makina

3. Honda Civic – nga fillimi i vitit deri në muajin Maj janë shitur rreth 203,103 makina

4. Honda CR-V – nga fillimi i vitit deri në muajin Maj janë shitur rreth 190.319 makina

5. Toyota RAV4 – nga fillimi i vitit deri në muajin Maj janë shitur rreth 190,118 makina

6. Volkswagen Golf – nga fillimi i vitit deri në muajin Maj janë shitur rreth 177,503 makina

7. Volkswagen Tiguan – nga fillimi i vitit deri në muajin Maj janë shitur rreth 173,058 makina

8. Volkswagen Polo – nga fillimi i vitit deri në muajin Maj janë shitur rreth 167,888 makina

9. Toyota Camry – nga fillimi i vitit deri në muajin Maj janë shitur rreth 164,158 makina

10. Volkswagen Lavida – nga fillimi i vitit deri në muajin Maj janë shitur rreth 143,686 makina

This post is also available in: English