Ja kush është “Princesha” e Donald Trump. Luks, klas dhe shuma marramëndëse parash!

liridona 0

Zgjedhja e Trump si president i Shteteve të Bashkuara shënon një nga ngjarjet më të mëdha historike. Ndikimi i miliarderëve në politikë është bërë subjekt i shumë debateve, megjithatë ndikimi i tyre në posedimin e jahteve shpesh anashkalohet.

Kohë më përpara biznesmen miliarderi, Trump jo vetëm që zotëronte një super jaht prej 86 milionësh, si dhe një kantier detar për një periudhë të shkurtër kohe, por gjithashtu urdhëroi të kishte jahtin më të madh në botë, ndonëse nuk u përfunduar kurrë. Ndërkohë, sekretari amerikan i arsimit, Betsy DeVos dhe familja e tij, me një vlerë neto prej 1.5 miliard dollarë, dhe kanë qenë të lidhur me jo më pak se 13 jahte gjatë viteve.

Në vitin 1980, afaristi dhe tregtari i armëve saudite, Adnan Khashoggi mori dorëzimin e Nabilës prej 86 metrash. Ndërtuar nga Benetti në Itali e cila ishte jahti i 8-të më i madh në botë dhe u shfaq në filmin e James Bond 1983, Never Say Never Again.
Më vonë Khashoggi pati disa probleme financiare dhe ishte Sulltani i Brunejit që mori në posedim jahtin. Sulltani e shndërroi shumë shpejt jahtin në emrin e  Donald Trump për një shumë prej 29 milionë dollarësh në vitin 1987. Në një intervistë më 1988, Trump tha se ai kishte marrë një zbritje prej 1 milion dollarësh për ndryshimin e emrit nga Nabila, vajza e Khashoggi.

Pas marrjes së Nabilës, Trump riemërtoi jahtin me emrin Trump Princess.

Nabila pa dyshim ishte një nga jahat më komplekse të kohës së saj.Jahti është i paisur me materiale luksoze si brënda edhe jasht saj por edhe nga pikpamja tekonlogjike.Shërbim në dhomë dhe qendër argëtuese nuk mungonin.

Ndër tiparet kryesore të jahteve ishte  salloni i bukurisë, një sauna, një ashensor privat për pronarin, një për mysafirët dhe një për ekuipazhin, një pishinë spa me diametër 2.4 metra me një xhami të papërshkueshëm nga plumbat.

Në qershor të vitit 1989, Donald Trump njoftoi se do të ndërtonte jahtin më të madh, “diçka që tejkalon 400 metra të gjatë”, siç tha ai për Newsday dhe se ai po pranonte oferta nga ndërtuesit e jahteve për këtë projekt. Amels, e cila ishte në pronësi të një grupi prej 4 investitorësh britanikë, siguroi marrëveshjen për të ndërtuar Trump Princess II sipas NRC prej 128 metra.

Superstruktura për Trump Princess II thuhet se ka mbetur në objektin e Amels Makkum deri në verën e vitit 2001 nga e cila u hoq dorë përfundimisht. Sipas burimeve të njohura me këtë çështje, superstruktura është ende e parkuar në objektin Makkum, tani në pronësi të Feadship De Vries dhe thuhet se nganjëherë përdoret si një hapësirë ​​parkimi biçikletë.

Duke ndezur polemika në të gjithë botën për shkak të pikëpamjeve të tij polarizuese mbi një numër çështjesh të brendshme dhe të jashtme, ai kohët e fundit ka udhëhequr një sërë reformash për të pasur konglomeratët amerikanë të kthejnë një pjesë të madhe të parave të tyre në Shtetet e Bashkuara.


Trump më vonë bëri të mundur ndërtimin e Trump Tower, e cila u përfundua në vitin 1983. Pesë vjet më vonë, Trump bleu Plaza Hotel për 407 milionë dollarë dhe investoi 50 milionë dollarë në rinovimin e saj. Në të njëjtën kohë, Trump filloi të dilte nga Manhattan, duke ndërtuar në Palm Beach, Atlantic City dhe duke u marrë me golfin.

Vlera neto e Trump e lidhur kryesisht me asetet e tij në Nju Jork, arrin deri në 1.6 miliard $. Miliarderi ka edhe 500 milionë dollarë në pasuri të patundshme në një qytete të tjera, përveç $ 570 milion vlerë klubeve të golfit dhe vendpushimet sipas Forbes.

Lini një Përgjigje