Ja pse Citroen ka hequr nga detyra dy shoferët Kris Meeke dhe Paul Nagle!

liridona 0

Ekipi i WRC i Citroen ka hequr nga detyra me Kris Meeke dhe bashkë-shoferin Paul Nagle, sepse çifti ka qenë i përfshirë në një “numër tepër të lartë të përplasjeve”.

Një deklaratë e pazakontë e lëshuar nga ekipi dje në mbrëmje, pak pasi Meeke kishte postuar një mesazh në faqen e tij të Facebook duke thënë se ai ishte “duke pritur për [Rally] Sardenjë në disa javë”, tha se disa nga rrëzimet “mund të kishin pasur seriozitet pasojat në lidhje me sigurinë e ekuipazhit, dhe duke qenë se rreziqet e përfshira ishin të pajustifikuara nga aksionet sportive në lojë “.

Shefi i Citroen Racing Pierre Budar tha: “Ky nuk ishte një vendim i lehtë për të bërë, sepse ai ndikon në një shofer dhe një bashkë-shofer, por është kryesisht i bazuar në çështjet e sigurisë të cilat janë preokupimet e mia kryesore si Drejtori i Ekipit. Për rrjedhojë, ne kemi zgjedhur që ta bëjmë këtë vendim si një masë parandaluese “.

Lajmi vjen më pak se një javë pasi një rast veçanërisht i rëndë në Rally Portugali bëri qe Meeke te shtrohej në spital për disa orë. Ai ende duhet t’i përgjigjet deklaratës së Citroen.