Ja se çfarë fuoristrade po përgatit Land Rover! Kjo është ajo çka kanë pritur të gjithë!

liridona 0

Nje dite Land Rover deshiron qe te nxjerre ne treg  nje fuoristrade qe te jete e afte te eci vete pa ndihmen e shoferit ne terrenet ekstreme.Po eshte e vertete,ne nuk po ecim vetem drejt makinave me sistem vet-pilotimi vetem ne qytet,por gjithashtu drejt makinave te tilla  qe mund te ngjisin malet ose te kalojne lumenjt.

Kjo eshte pjese e nje projekti te quajtur ‘Cortex’-nje bashkepunim ndermjet qeverise dhe industrise qe filloi disa muaj me pare per te ecur perpara me zhvillimin e makinave vet-pilotuese ne Mbreterine e Bashkuar.

Pjese e ketij projekti eshte dhe krijimi i nje kombinimi te sensoreve akustike,video,radarit,sensoreve te drites dhe distances te gjitha ne kohe reale.Kjo i jep makines nje pamje te plote te ambjentit qe do te ndihmoje nese je duke ngjitur malin.

-‘Cortex’ na jep ne mundesine te punojme me disa partnere fantastike ekspertiza e te cileve do te na ndihmoje te realizojme kete vizion ne te ardhmen e afert-tha Chris Holmes menaxheri i makinave autonome ne JLR

Jaguar Land Roverat do te kalojne nga nje system gjysme autonom pilotimi ne nje sistem qe do te kete autonomi te plote ne pilotim.

Megjithate JLR ka disa kohe qe po merret me kete.Ne dhjetor 2016 doli nje prototip me sistemin ‘All Progress Control’ i cili ishte nje kontrollues udhetimi shume efektiv ne terrenet ekstreme.Ajo ishte shenje paralajmeruese e atyre sistemeve qe po shohim sot.

Nuk do te kaloje shume kohe deri kur ne thjesht ti japim komanden makines qe te ngjisi malin dhe ne thjesht do te mund te pime caj nderkohe qe makina e ngjit malin vete.

This post is also available in: English